lauantai 10. toukokuuta 2014

Alice Hoffman: Aavikon kyyhkyset

 
Eletään vuosia n.70jKr. Jerusalemissa, kun juutalaisten kapina kukistuu ja roomalaiset piirittävät kapinallisten hallussa ollutta Masada-nimistä linnoitusta. Linnoitus on tarjonnut pakopaikan noin 900 juutalaiselle. Neljä naista kertoo kirjassa elämän- ja kuolemantäyteisen tarinansa. Tarinan taustalla ovat todelliset tapahtumat, joihin kirjailija Alice Hoffman on puhaltanut hahmot ja muodon.

Elämä on täynnä mystiikkaa, demoneja, henkiä, ennusmerkkejä ja uskonnon sääntöjä ja velvoitteita. Ne ovat kuin jonkinlainen liima ja runko, joka pitää ihmiset ja yhteiskunnan kasassa ja toimimassa. Tekisi mieleni sanoa, että luojan kiitos niistä päivistä olemme ihmiskuntana kehittyneet jättimäisin harppauksin. Onneksi olemme saaneet syntyä tähän ajan hetkeen.

Kirja on puheenvuoro naisen näkökulmasta rakkauteen, selviytymiseen äärimmäisistä kokemuksista, sotaan ja väkivallan tapahtumiin. Huolimatta kauheuksista on mukana tarpeeksi toivon rikkautta ja rakkauden sävyjä.

"Saatoimme pitää käsiä korvillamme, saatoimme kääntyä pois,  mutta  kauhuja se ei lopettaisi. Kuolevien valitus voidaan kuulla kaikissa tämän maailman kulmissa ja tulevassa maailmassa. Se ei lakkaa äänen vaimennuttua vaan pysyy sisällämme, ikuisena osana olemustamme."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti