lauantai 3. toukokuuta 2014

Anthony Robbins: Awaken the giant within. Take immediate control of your mental, emotional, physical and financial destiny

Anthony Robbinsin best seller-kirjoja itsensä ja oman elämänsä kehittämisestä ei jostain syystä ole suomennettu laisinkaan. Niinpä mukaani kirjastosta tarttui kirja alkuperäiskielellä. Ylipäänsä yllätyn, kun huomaan, että kirja on kirjoitettu jo -90 luvun alussa. Koska olen aikaisemminkin mielenkiinnolla lueskellut vastaavia kirjoja, mietin että mitähän uutta annettavaa tällä kirjalla voisi vielä olla. Robbins kertoo lukuisten esimerkkien kautta omat vastauksensa elämän haasteisiin, itsensä ja muiden motivointiin ja moneen muuhun asiaan. Ja sanoisinkin, että uusia asioita ei välttämättä kirjasta löydä. Tärkeämpää on, että kirjassa on mainio ja laaja koonti erilaisista keinoista vaikuttaa omaan elämään, tunteisiin ja kokonaistyytyväisyyteen.

Robbins on itseoppinut selfmade-man, joka toimii yhä Jenkkilässä konsulttina ja coachina ja kertoo vaikuttaneensa tuhansien ihmisten elämään. Näin varmasti onkin ja vilpittömästi uskon, että iso osa neuvoista, joita hän tässäkin kirjassa jakaa ovat hyväksi ihmisille. On asioita joiden huomaaminen ja ymmärtäminen voivat mullistaa ja parantaa elämää merkittävästi. Yksi itselleni kirjasta kolahtava neuvo on miettiä ja tunnistaa negatiivisten tunteiden takaa löytyvät merkit ja signaalit muutosta kaipaavista asioista. Negatiiviset tunteet ovat siis aina merkkejä (action signals).

Ja kuitenkin vallankin juuri luettuani Hannu Lauerman kirjoituskokoelman, huomaan, että tässä kirjassa ja näissä opetuksissa voi pahimmillaan olla pisara juuri sitä, mitä Lauerma kirjoituksissaan lähes tulikivenkatkuisesti kritisoi. Hurmoshenkisesti etsitään pikakorjauksia ja helppoja teitä menestykseen. Asialla on aina kaksi puolta.

1. Raise your standars
2. Change your limiting beliefs
3. Change your strategy

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti