torstai 6. maaliskuuta 2014

Ari Rämö: Yksinkertaista johtamista – arvostaen

Esimiesrooli on ihmistä arvostava palvelufunktio. Tässä on oikeastaan Ari Rämön mukaan kiteytettynä kaikki, mitä tarvitaan onnistuneeseen esimiestyöhön ja motivoimiseen.  Jokainen voikin tehdä tietoisen valinnan ja muistaa arvostaa ja vähintäänkin pidättäytyä arvostelemasta. Aika-ajoin on terveellistä pysähtyä miettimään millainen esimies haluaa olla? Mitä on oppinut omilta esimiehiltäni, niin hyviltä kuin huonommiltakin  johtamisesta?  Miten näyttää arvostustaan jokaisessa kohtaamistilanteessa?

Mitä sinä tekisit jos olisit minun paikallani? on kysymys, joka antaa mahdollisuuden tuoda esiin parannusehdotuksia arvostelematta aikaisempaa tai kysyjää.  Tärkeää on tällöin toki ottaa ehdotukset todesta ja lähteä rakentamaan ratkaisuja niiden pohjalta.
Miten olisin parempi esimies juuri sinulle?


Kuuntelu, avoin vuoropuhelu, kaikkien mukaan ottaminen päätösten tekemiseen ja ideoimiseen, erilaisuuden arvostus, muutosten ja kehittymisen ja kehittämisen arvostaminen ovat trendejä, jotka näkyvät jo. Tulevaisuuden työelämässä ne näkyvät yhä enemmän.  Tähän on päästävä. Ja sitä kohdin voi tietoisesti toimintaansa rakentaa. Yksi keino on vaikka lukea kyseisen opuksen tapaista johtamiskirjallisuutta, jotta opit ja ajatukset pysyisivät mukana arkipäivän tekemisessä ja tarpeeksi mielenpäällä.


Ari Rämö (2013) Yksinkertaista johtamista – arvostaen. Suomen Liikekirjat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti