keskiviikko 23. huhtikuuta 2014

Pauli Aalto-Setälä & Mikael Saarinen: Innostus - myötämanipuloinnin aakkoset

 
Tässäpä oivallinen yhteenveto ja ideapankki siitä, miten myönteisten tunteiden, tietoisen läsnäolon ja hyväksyvän asenteen voimaa voi kehittää itsessään ja muissa. Tästä juuri on kyse kirjan kirjoittajien mukaan myötämanipuloinnissa, jota kirjassa esitellään pohjautuen erilaisiin tutkimuksiin, kokeisiin ja pieniin harjoitteisiin.

Olemme varmasti kaikki kokeneet, miten parhaimmillaan innostus tarttuu. Osalla meistä on enemmän innostumista edesauttavat geenit temperamenttimme johdosta. Oman itsensä myötämanipulointia voi vahvasti kehittää halutessaan. Kaikilla on toivoa. Kirja sisältääkin monta esimerkkiharjoitusta, joista monet olivat minulle jo tuttuja esim. mindfulnessin maailmasta. Helpottunut kuitenkin olin, että kun olin päässyt naurujooga-harjoituksen kohdalle, sain harjoitella tyhjässä talossa eikä ollut muita kuulemassa. Käsittämätöntä kyllä jopa yksin tyhjälle nauraminen tuntui alun vaivautuneisuuden jälkeen loppua kohden toimivalta. Joten saattaapi olla, että joskus uskaltaudun tähän harjoitukseen vaikken olisikaan yksin kotona :)

Kirjassa on myös erittäin hyviä näkemyksiä ja esimerkkejä organisaatioiden ja johtamisen kehittämiseksi. Tämän kirjan soisin jokaisen esimiehen ja johtajan lukevan ajatuksella läpi. Tästä kirjasta voi innostua!



Pauli Aalto-Setälä & Mikael Saarinen (2014) Innostus - myötämanipuloinnin aakkoset. Talentum; Helsinki

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti