maanantai 20. tammikuuta 2014

Elaine Fox: Rainy Brain, Sunny Brain

Ei ole ihme, jos huonot shokeeraavat uutiset myyvät. Ihmisen on lajinsäilymisen kannalta ollut erittäin tärkeä kiinnittää huomiota kaikkeen uhkaavaan tai tästä ennakoivaan.  Jatkuva aivojen hälytysjärjestelmän aktivoiminen vaikuttaa kuitenkin niin, että hälytyksille ja negatiivisten asioiden huomaamiselle ikään kuin herkistyy. Syntyy pessimistinen kierre.  Kirjassa psykologi ja aivotutkija Elaine Fox kertoo uusimmasta tutkimuksesta positiivisuuteen ja negatiivisuuteen liittyen. Millainen positiivisuus on aitoa ja kannattavaa? Miten sitä voisi edelleen kehittää itsessään?

Aivojen neuroplastisuudesta, eli kyvystä muuntua ja ottaa kapasiteettia tarvittavaan korvaavaan käyttöön, on nyyisin paljon tieteellistä näyttöä. Aivot eivät milloinkaan lakkaa tuottamasta uusia neuroneja, ei vaikka ikää olisi jo yli 70 vuotta ja/tai sairastaisi pitkälle edennyttä tautia. 

"Into every live little rain must fall is sure true. None of us can escape disappointments and sadness completely. Therefore, having the capacity to experience lots of emotions, alongside the ability to apply the brakes to these emotions if need be, is on the keys to a well-balanced life. "



Elaine Fox (2012) Rainy Brain, Sunny Brain. The new science of optimism and pessimism. Arrow Books.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti