sunnuntai 8. joulukuuta 2013

John Boyne: Kuudes mies

Miten paljon kannammekaan sisällämme salaisuuksia?

John Boyne kirjoittaa mahtavia lukuromaaneja, joissa kieli on helposti sulavaa ja selkeää. Ennen kaikkea pidän hänen tavastaan kertoa mahtavia tarinoita. Kuudes mies on traaginen, surullinen tarina ihmisten salaisuuksista ja salaisista tunteista, joita peittelemme ylpeyden, häpeän, rakkauden, vihan tai jonkin muun tunteen vuoksi.

Tarina kertoo kahden nuorukaisen ystävyydestä ensimmäisen maailman sodan aikana. Näyttämönä toimivat koulutusleiri Englannissa ja asemasotavaiheen juoksuhaudat Ranskassa. Osan tapahtumista arvaa ja aavistaa melko pian jo  kirjan alussa. Se ei kuitenkaan haittaa, sillä aivan loppuun asti tarinassa säilyy jännite ja intensiteetti. Ja vasta viimeiset sivut paljastvat tarinan traagisuuden kokonaisuudessaan.Tästäkin kirjasta tehdään varmasti oivallinen elokuva jossain vaiheessa.

Hotkaisin tämän mainion kirjan melkoisella vauhdilla. Seuraavaksi lähden googlettamaan mitä tietoa löydän valkeasta höyhenestä. Kuinka paljon heitä oli? Miksi tämä symboli? Ja miten heidän kävi, pitävätkö kirjan viittaukset aiheesta paikkansa? Todennäköisesti kyllä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti