perjantai 27. joulukuuta 2013

Ulla-Maija Paavilainen: Hanki elämä! Jokanaisen voimakirja


"Rakasta arpiasi, jokaista niistä. Jokainen arpi on merkki paranemisesta. Ne ovat rehellisin päiväkirja elämäsi varrelta."



Elämän apukirjoa ja vinkkioppaita parempaan elämään ja itsensä kehittämiseen on julkaistu paljon. Miksikö?  Siksi, että aihe on tärkeä ja jokaisessa elämätilanteessa ja kohdassa voi löytää ja tarvita jotain erilailla itseä puhuttelevaa tai antavaa. 

Suomalaisen naisen kirja suomalaisille siskoilleen on makea välipala joulun ja uudenvuoden väliin. Hersyvät esimerkit ja yllättävä huumori ovat tämän kirjan suola. Eteenpäin sanoi mummo lumessa… elämä tänään on erilaista kuin viisi vuotta sitten, kuukausi sitten tai eilen. Ja huominen  - kuka sen tekee?
Suurin stressi syntyy silloin, kun tuntee olevansa asioiden vietävänä. Niinpä niin. Ole siis oma esimiehesi.  Omaa aikaa, itsestä huolehtimista ja omien rajojen varmistamista -  siinä hyvät ainekset soppaan.  Kirjassa on paljon supervinkkejä, joista pidän. Yksi tällainen on kehotus pitää lomaa joskus omituiseen pöhköön aikaan esimerkiksi syys- tai marraskuussa. Mitä voisikaan tapahtua, kun rikkoo rutiininsa ja saattaa saada ajatukset täysin uusille raiteille.  Ja toinen raikas ja käytännöllinen vinkki on etsiä itseään reippaasti vanhempia ja nuorempia ystäviä. Mitä voisit heiltä oppia ja saada?

Kuka on sinun voimanaisesi?

Ulla-Maija Paavilainen: Hanki elämä! Jokanaisen voimakirja. 2011. WSOY

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti