sunnuntai 29. joulukuuta 2013

Susanna Purra: Kadotettu yhteys. Löydä tunteesi voima



Aiemmin lääkärinä ja lastenpsykiatrina toiminut Susanna Purra on kirjoittanut kirjan tunteiden voimasta ja oman itsensä löytämisestä. Pidin kirjan selkeydestä, jäsentyneisyydestä sekä esimerkeistä, joissa jotenkin osataan välttää periammerikkalaisten näin parannat elämääsi -kirjojen esimerkkien kliseisyys.

Susanna Purra kirjoittaa kirjan esipuheessa kuinka elämän perusasiat ovat pohjimmiltaan hyvin yksinkertaisia. Yksinkertaisuudesta avautuu runsaus, joka luotaa elämän perustuksiin ja ytimeen asti.  Näinhän se on. Maailma on aivojemme tulkintaa. Kenen lauluja laulat tai kumpaa koiraa ruokit? Tai vaikkapa, että " sinulla on se, minkä uskot mahdolliseksi". Kaikki niin totta, yksinkertaista ja silti monesti liian vaikeaa muistaa ja hahmottaa kun arki ja kiire lyövät vettä myllyyn.

Kirjassaan kaksi tärkeää sanomaa, jotka mielelläni allekirjoitan. Oma voima, jonka avulla kaikki mitä haluaa/tarvitsee, on mahdollista. Toinen teema kirjassa on omaksi itseksi tuleminen. Kirjailija kertoon näistä teemoista erilaisin esimerkein myös omaa elämäänsä esimerkkinä käyttäen.
Tunnetilamme viitoittaa suuntaamme. Hyvä tunnetila pitää elämää luovan voimamme auki, kun taas huono tunnetila pitää virran kiinni.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti